Flere tyrkere skal på uni

Kilde: TV2 FYN af AF

Tyrkiske elever og deres familier er inviteret til informationsmøde på Syddansk Universitet for at blive informeret om at gå på universitetet i Danmark.

På søndag indbyder Dansk-Tyrkisk Akademiker Anion til informationsmøde for mulige kommende studerende på Syddansk Universitet i Odense.

– I de fleste tyrkiske hjem ser man ikke en videregående uddannelse som en selvfølge sammenlignet med de fleste danske hjem, lyder det fra unionen, der gerne vil oplyse de tyrkiske unge om deres uddannelsesmuligheder

Og det er ikke bare unge tyrkere, der er inviteret til åbent hus. Foreningen lægger nemlig op til, at man tager sin mor og far med til arrangementet, så hele familien bliver inddraget i processen.

På informationsdagen vil der være tyrkisk-danske studerende, der holder oplæg om livet som studerende, og der bliver også mulighed for at spørge ind til adgangskrav, ects-points og uddannelsesvalg.

Foreningen ønsker at give tyrkerne et overblik over de mange uddannelsesmuligheder, man har – både før, under og efter universitetet.

– Vi vil gerne gøre en forskel og sørge for, at de fremtidige tyrkiske generationer kan tage en videregående uddannelse og være med til at vedligeholde vækst og velfærd i Danmark, siger Tolgahan Altintas, der er bestyrelsesmedlem i foreningen.

Arrangementet finder sted nu på søndag 21. februar fra kl. 14-17 på Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M. Er man nærmere interesseret kan man tilmelde sig på Facebook eller sende foreningen en mail på info@dtau.dk.

Læs mere på:
http://www.tv2fyn.dk/artikel/flere-tyrkere-skal-paa-uni
http://www.fyens.dk/odense/Uddannelse-uddannelse-egitim-ogsaa-tyrkisk/artikel/2946104
http://www.tv2fyn.dk/nyheder/21-02-2016/1930/tyrkiske-unge-inviteres-til-informationsdag-pa-sdu#player?clip#player